Førerkort klasse B96/BE – Bil med tilhengerredskap

Førerkort klasse B96 og BE består av identisk opplæring – forskjellen er at om du skal ta førerkort klasse BE må du gjennomføre praktisk prøve hos Statens Vegvesen. Med klasse B96 kan man kjøre vogntog opptil 4250kg, mens ved BE er det ingen vektbegrensninger på bil og hengers vognkort. Les med om opplæringen lenger nede på siden.

Lastsikringskurset er en del av opplæringen. Kurset er på 2 undervisningstimer. Nedenfor finner du standardkurs. Ekstrakurs settes opp på forespørsel.

Lastsikringskurset inngår i trinn 4 i opplæringen – det betyr at det kommer til slutt i opplæringen. Etter påmelding på kurs, blir du kontaktet av oss for kjøretimer, som må gjennomføres før du kan delta på lastsikringskurset.

Gjør oppmerksom på at du ved å fylle ut og sende inn skjemaet, samtidig godkjenner at vi kan kontakte deg via epost og sms med informasjon om kurs og opplæring, samt tilbud. Du kan reservere deg mot dette ved å skrive det i kommentarfeltet. Les gjerne vår personvernerklæring.

Om opplæringen | Førerkort klasse BE/B96

Du må ha bestått førerprøve i klasse B før du kan starte kjøreopplæring i klasse BE/B96. Obligatorisk opplæring i klasse BE er:

• Lastsikringskurs (2 timer)
• 2 veiledningstimer
• Sikkerhetskurs på veg (3 timer)

Ved gjennomført obligatorisk opplæring, får du førerkort klasse B96. Klasse B96 gir deg rett til å kjøre bil med tilhengerredskap med aktuell totalvekt 4.250 kg.

Gjennomfører du praktisk prøve i tillegg, får du førerkort klasse BE. Klasse BE gir deg rett til å kjøre bil med tilhengerredskap med aktuell totalvekt 7.000 kg.