Bil – førerkortklasse B

Gjør oppmerksom på at du ved å fylle ut og sende inn skjemaet, samtidig godkjenner at vi kan kontakte deg via epost og sms med informasjon om kurs og opplæring, samt tilbud. Du kan reservere deg mot dette ved å skrive det i kommentarfeltet. Les gjerne vår personvernerklæring.

Våre biler

 • BMW 316D, 2014
 • BMW X3, 2014
 • BMW I3, 2014 (el-bil, automat)
 • BMW I3, 2016 (hybrid, automat)
 • Mercedes-Benz A160 CDI, 2014
 • Mercedes-Benz C180, 2016
 • Mercedes-Benz GLA180, 2017
 • Peugeot 3008, 2017

Om du tar førerprøve på bil med automatgir, får du en kode i førerkortet som begrenser føreretten til slike biler. Dersom du seinere vil utvide til ordinær førerett (manuell gir), trenger du kun å gå opp til ny, praktisk prøve.

Om opplæringen

Før du kan starte kjøreopplæring på bil, må du ha gjennomført Trafikalt grunnkurs (eller inneha førerkort i annen førerkortklasse), hvis du ikke er fylt 25 år. Hvis du er over 25, kan du starte kjøreopplæring uten å gjennomføre Trafikalt grunnkurs, men du må gjennomføre førstehjelpskurs og mørkekjøringskurs før eventuell førerprøve.

Opplæringen gjennomføres i samsvar med læreplaner fastsatt av myndighetene.

Obligatorisk undervisning i klasse B er:

 • Trinnvurdering, trinn 2
 • Sikkerhetskurs på bane
 • Trinnvurdering, trinn 3
 • Sikkerhetskurs på veg

Tilsammen utgjør disse elementene 19 undervisningstimer.
Vårt hovedfokus er sikkerhet og at du som elev skal føle deg trygg før du slippes ut på veien på egenhånd. Statistikken viser at høy ulykkesrisiko i stor grad har sammenheng med lite kjøreerfaring. For å redusere ulykkesrisikoen, er det derfor svært viktig med mengdetrening før førerprøven. Vi anbefaler deg – om du har muligheter for det –  å øvelseskjøre privat i størst mulig grad.
Ideelt sett bør du starte kjøreopplæring 2 år før planlagt førerprøve, gjerne når du er 16. For å få maksimal kvalitet i mengdetreningen privat, anbefales det at all undervisning på kjøreskolen er fullført i et tidlig stadium – gjerne før fylte 17. Deretter gjennomfører du en lang periode med mengdetrening privat før du kommer tilbake til kjøreskolen rett før førerprøve for litt «finjustering». Vi har svært gode erfaringer å vise til når det gjelder elever som følger denne modellen!
Og husk: Ta med Trafikalt grunnkurs-bevis og legitimiasjon til alle kjøretimer!

Vervepremie: Verver du nye elever til bilpakken hos oss, får du en gratis kjøretime for hver solgte bilpakke!!

Teori/Lærebøker

Vi har en sterk anbefaling til deg om at du konsentrerer  deg om teorien i en så tidlig fase av kjøreopplæringen som mulig. På denne måten får du maksimal effekt av den praktiske del av opplæringen!
Vi anbefaler læreboken Førerkortet, lærebok klasse B. Forfatter er Bjarne Eikeland. Boken er lettlest og med gode illustrasjoner. Det er laget egen oppgavebok til læreboken. Mange elever har svært god nytte av denne.  Bøkene kan du kjøpe i vår butikk i Strandgt. 223, eller i nettbutikken til Team MC Bergen.

I tillegg anbefaler vi teorikurs – enten klasseromskurs, teorikurs på nett eller aller helst en kombinasjon av disse to.

Vi tilbyr E-teori – Teorikurs på nett. Kurset bestiller du hos din trafikklærer, på kontoret vårt (tlf 55230180) eller send epost til post@teamtrafikkskole.no. Bestiller du både klasseromskurs og e-teori, får du pakkepris – ta kontakt for info.
På nettet kan du finne en rekke gode teori-tester som du kan benytte for å teste deg selv – vi har lagt ut en del linker til aktuelle prøver for ulike førerkortklasser (se under menyvalget linker).
Teoriprøven kan du ta på Trafikkstasjonen inntil 6 mnd før fylte 18 år, etter at søknad om førerkort er behandlet. Teoriprøven er gyldig i inntil 3 år.

Nedenfor finner du oversikt over datoer for kurset Teorihjelpen. Vi tilbyr et intensivt kurs som går over 5 undervisningstimer, en ettermiddag. Skal du få fullt utbytte av kurset, er det en fordel å ha jobbet en del med teorien på forhånd – for eksempel ved at du benytter deg av E-teori, teorikurs på nett (se info over).

Velg ønsket kurs i listen under for å bestille.