Moped – Førerkortklasse AM146

Faste kurs er satt opp framover – se under. I tillegg settes det opp ekstrakurs ved behov. Er dere 2-3 som ønsker ekstrakurs – ta kontakt!

For standardkurs – klikk på ønsket kurs i listen under for å bestille.

Du kan velge mellom to alternativ:

  • Mopedkurs,  intensivt: Det meste er satt opp på forhånd og hele opplæringen gjennomføres som regel i løpet av 3 dager. Trinnvurdering avtales individuelt og kommer utenom de oppsatte tidene. Om behov for ekstratimer utover kjøretimer som er inkludert i pakken, vil også de komme som tillegg.
  • Grunnkurs: Du melder deg på grunnkurset (3 timer teori). Resten av opplæringen avtales når du møter på kurset, og tilpasses det som passer deg og de andre du er på gruppe med.

Vi vektlegger sikkerhet og elevene som kjører hos oss bruker komplett, godkjent MC-bekledning under kjøringen (hjelm, hansker, sko, jakke og bukse). Dette er inkludert i pris. Ønsker du å kjøpe din egen hjelm og hansker, har vi pakketilbud til våre elever på kr 1000.

Gjør oppmerksom på at du ved å fylle ut og sende inn skjemaet, samtidig godkjenner at vi kan kontakte deg via epost og sms med informasjon om kurs og opplæring, samt tilbud. Du kan reservere deg mot dette ved å skrive det i kommentarfeltet. Les gjerne vår personvernerklæring.

Om opplæringen

Du kan starte mopedopplæringen når du har fylt 15, og etter at du har gjennomført trafikalt grunnkurs.

Opplæringen gjennomføres i samsvar med læreplan fastsatt av myndighetene, og obligatorisk undervisning består av 13 timer inkl. 3 timers teori grunnkurs. Det må påregnes kjøretimer utover obligatorisk opplæring for å oppnå målene som er fastsatt i læreplanen.

Obligatorisk opplæring på klasse AM146 Moped er:

  • Grunnkurs teori: 3 undervisningstimer. Gjennomføres som klasseromsundervisning
  • Sikkerhetskurs i trafikk: 4 undervisningstimer
  • Sikkerhetskurs på veg: 4 undervisningstimer
  • Trinnvurdering: 2 undervisningstimer (samtale og kjøring)

Opplæringen starter med grunnkurs – deretter deles elevene inn i grupper, og videre kjøring avtales med hver enkelt gruppe. Vi tilbyr også intensive kurs i skolens vinter-, høst og sommerferier.

Når opplæringen er gjennomført og godkjent, og du har fylt 16, kan du ta førerprøven på Trafikkstasjonen. Førerprøven består kun av en teoriprøve – ingen praktisk prøve.

Og husk: Ta med Trafikalt grunnkurs-bevis og legitimiasjon til alle kjøretimer!

Lån av kjøreutstyr i forbindelse med kjøreopplæring er inkludert i pris. Av hygienehensyn må du benytte hette (balaclava) ved lån av hjelm. Balaclava kan du eventuelt få kjøpt i vår butikk.

Mopedelever får rabatt på kjøreutstyr i butikken. Nettbutikken til Team MC Bergen finner du her. Husk også å be om et godt pakketilbud på scooter, hjelm og hansker!

Teori/Lærebøker

Vi har en sterk anbefaling om at du bruker noe tid på teori før du kommer på mopedkurs. Lær deg litt om skilt, trafikkregler etc.  På denne måten får du maksimal effekt av den praktiske del av opplæringen!

Vi anbefaler læreboken Moped-kjøring.  Boken er lettlest og med gode illustrasjoner. Det er laget egen oppgavebok til læreboken. Mange elever har svært god nytte av denne. Anbefales sterkt. Bøkene kan du kjøpe i en av våre butikker, eller i nettbutikken til Team MC Bergen.

Les hva MNCU skriver om læreboken: «Den nye mopedboka er skrevet i et lettbegripelig språk, med tydelige illustrasjoner og en mengde kjøretekniske referanser til NMCUs full kontroll bok. Om en ungdom tar seg bryet med å lese denne boka er vi helt sikre på at de vil stå til den teoretiske førerprøven.»

På nettet kan du finne en rekke gode teori-tester som du kan benytte for å teste deg selv – du finner noen eksempler under menyvalget linker.